Multe dintre problemele Bucurestiului s-ar rezolva si printr-o colectare eficienta a sumelor la bugetul local si, mai ales, printr-o cheltuire eficienta a acestora, fara sute de studii de fezabilitate pentru mall-uri subterane, statui ale kgb-istilor sau fantani arteziene care sa relaxeze soferii blocati in trafic.
vineri, 28 septembrie 2007
Administratia publica - Leapsa de la Politichia (Marius Visan)
Multe dintre problemele Bucurestiului s-ar rezolva si printr-o colectare eficienta a sumelor la bugetul local si, mai ales, printr-o cheltuire eficienta a acestora, fara sute de studii de fezabilitate pentru mall-uri subterane, statui ale kgb-istilor sau fantani arteziene care sa relaxeze soferii blocati in trafic.
scris de SCE , 6:25 p.m. 3 comentarii
luni, 24 septembrie 2007
Cei 7 magnifici
Articolul din ziarul Gandul prezinta foarte interesant o situatie si mai interesanta in care se afla justitia din Romania, si nu numai. E vorba aici de libertate, de democratie, de drepturile omului si, in cele din urma, de respectul fata de institutiile statului si fata de oamenii care le reprezinta la un moment dat.
Am vazut acum cateva zile un film extraordinar cu Al Pacino - 88 Minutes - in care personajul interpretat de acesta intreaba un alt personaj: "Unde se intersecteaza dreptatea si adevarul?".
In cazul Romaniei, Dreptatea si Adevarul au ajuns sa se intersecteze la D.N.A.
*Fotografia este preluata de pe site-ul ziarului Gandul.
scris de SCE , 11:27 p.m. 1 comentarii
A fost sau n-a fost
A fost!
Motiunea PSD a fost astazi depusa la Parlament. Toata lumea a rasuflat usurata. Drumul Motiunii de la sediul din Kiseleff pana la Parlament a provocat emotii si a nascut controverse si speculatii: ca nu a plecat defapt, ca a plecat dar urmeaza sa se piarda pe drum, ca ajunge dar nu se depune azi. Motiunea a fost pazita mai ceva ca tezaurul national si, daca ar fi fost dupa speculatii, Motiunea ar fi trebuit transportata cu masini blindate, cu escorta SPP-ului, a medicilor si a pompierilor pentru a scuti de surescitare populatia intregului glob.
Motiunea, saraca de ea, a fost invocata in ultimele saptamani mai ceva ca divinitatea si a provocat mai multe palpitatii decat premiul la Loto de 10 milioane de Euro.
scris de SCE , 5:13 p.m. 3 comentarii
marți, 11 septembrie 2007
Speculatia de seara...
Inca din decembrie 2004 nu ne-a fost data zi de la Dumnezeu sa nu citim/auzim teoria conform careia Mircea Geoana "va cadea cu prima ocazie", " nu il cunoaste lumea", “nimeni din partid nu il sustine” si multe, multe alte speculatii neargumentate.
Sa incepem cu inceputul. Auzim de aproape 3 ani ca Mircea Geoana e victima unor comploturi si urmeaza sa fie demis.In acesti trei ani au avut loc un Congres, unde, culmea, Mircea Geoana a fost reales cu 3/4 din voturi si numeroase Consilii Nationale si Comitete Executive in cadrul carora nici macar un lider de organizatie nu a pus problema demiterii lui Mircea Geoana sau a legitimitatii acestuia la conducerea partidului.
Poate ca pe Mircea Geoana nu il cunoaste si ultimul membru de partid, insa pe Mircea Geoana il cunosc, admira, respecta si consulta ambasadori, presedinti de partide, presedinti de institutii internationale si lideri de state. Oare, sa zicem, Presedintele Romaniei, s-ar putea lauda cu asta?Cati presedinti de state ii se adreseaza acestuia cu "Dear Traian"?!
De 3 ani de zile, de cand PSD-ul este in opozitie, citim teorii despre aliante ascunse cand cu PD, cand cu PNL, citim despre motiuni anuntate si ulterior depuse, care sunt negate de toate partidele si neluate in seama chiar daca au fost votate de parlamentari (cazul motiunii pe justitie la adresa Monicai Macovei, care a trecut de Senat si pe care guvernul nu a luat-o in seama). PSD, in frunte cu Mircea Geoana, si-a facut de fiecare data datoria de parid de opozitie, iar atitudinea celorlalti actori politici arata neseriozitate in cu totul alta parte decat la cei acuzati de toate relele din lume.
Tot de 3 ani citim in ficare luna de cate un congres extraordinar ca va urma si la care va fi "debarcat" Mircea Geoana. Citim AMR-uri virtuale ale lui Geoana la conducerea PSD, citim despre lideri care ii vor scaunul. E firesc ca orice om sa isi doreasca sa avanseze. Un membru de rand viseaza sa ajunga presedinte de partid, la fel cum un reporter de teren viseaza sa prezinte stirile in prime-time sau un ziarist sa devina redactor sef al unei publicatii.
Folosind diferite medii mai mult sau mai putin oficiale – in functie de ce are fiecare la dispozitie: ziare, posturi tv, bloguri - se vehiculeaza saptamanal cate un nou nume de viitor presedinte al PSD, netinandu-se seama in alcatuirea scenariilor fanteziste de niste lucruri elementare: Statutul PSD, vointa membrilor de partid si vointa celor in cauza.
Dintre toate persoanele vehiculate de "specialistii" in PSD, nici macar una nu si-a exprimat clar si public dorinta de a deveni presedinte al partidului. Chiar daca au criticat sau dezaprobat unele decizii ale lui Mircea Geoana la conducerea PSD, liderii de la varful PSD nu si-au retras sau pus sub semnul intrebarii niciun moment sprijinul acordat presedintelui PSD.
De ce oare nu se fac aceleasi speculatii despre...PD. Poate pentru ca membrii acestui partid nu au ambitii personale sau pentru ca se stie clar ca atit timp cat liderul incontestabil al partidului va exista, nimeni nu va putea ocupa aceasta functie. Nu ma refer aici la oameni precum Boc, copii xerox nereusite, ci la lideri adevarati, cu putere de decizie si coloana vertebrala.
Sau de ce nu se speculeaza despre PNL...poate pentru ca partidul depinde in mod direct de grupul Tariceanu-Patriciu? Cum a incercat cineva sa conteste autoritatea liderului Tariceanu, a fost exclus din partid.
Dupa ce de aproape o luna citim/auzim ba ca nu va fi motiune, atunci cand tocmai aceasta fusese anuntata, ba ca tocmai parlamentarii PSD nu o vor vota, desi au mai fost acuzati de acest lucru si s-a dovedit contrariul si acestia au spus ca vor vota cu bilele la vedere si de aceasta data, ba ca exista aliante secrete cu PD-ul sau PNL-ul, desi acestea au refuzat sa participe la negocieri, ba ca...
Curiozitatea ma face sa ma intreb ce scenarii se vor mai tese daca motiunea trece.
scris de SCE , 11:10 p.m. 12 comentarii
11.09.2001-11.09.2007
Dincolo de toate teoriile conspirationiste, atacurile asupra World Trade Center au constituit o reala tragedie. Dupa 6 ani in care nu am aflat absolut nimic despre ceea ce s-a intamplat, cineva dezvaluie presei o informatie conform careia, cu 11 luni inainte de atentate, unul dintre atacatori a telefonat in Romania.
Fara a cerceta sau vorbi nimic despre destinatarul apelului, despre legaturile acestuia cu Romania, ne bagam singuri in seama intr-o poveste din care nu prea avem cum sa iesim bine, extinzand o informatie legata de o persoana la nivelul unei natiuni - o natiune care inca are probleme cu apa si lumina si pentru care orchestrarea de atacuri teroriste asupra SUA nu face parte din principalele griji.
Politica externa a ultimilor ani ne-a demonstrat ca avem un talent nemasurat sa intram in povesti care nu ne privesc, cum ar fi: rapiri pe fronturi de lupta, inchisori pentru prizonieri de razboi, scuturi anti-racheta, baze de antrenament pentru teroristi Al-Quaeda si, mai nou, 9/11.
Si, chiar daca ar fi adevarata, o astfel de informatie trebuie intai verifiacata de 1000 de ori si lamurita si abia apoi facuta publica sau confirmata din aduceri aminte: "imi amintesc ca a existat o astfel de interceptare din partea serviciilor romane de informatii" - Ioan Talpes
De unde oare atractia romanilor pentru aceste razboaie mult prea mari pentru noi?
scris de SCE , 5:41 p.m. 1 comentarii
vineri, 7 septembrie 2007
O melodie...
O melodie exceptionala, o melodie pentru...timpuri noi
scris de SCE , 3:25 p.m. 3 comentarii