miercuri, 20 iunie 2007

Alianta D.A. a renascut!


Desi programul de guvernare al Aliantei D.A. promitea, printre multe altele, si cresterea pensiilor, nu numai ca initiativele au cam lipsit, dar reprezentantii PD si PNL se chinuie din rasputeri sa blocheze orice alta masura care ar putea duce la imbunatatirea conditiilor de trai pentru pensionari.

In urma cu cateva saptamani, reprezentantii PNL si PD din Comisia de Buget si Finante a Camerei Deputatilor s-au comportat ca in vremurile lor bune, votand in acelasi sens, si anume pentru respingerea initiativei PC pentru legea pensiilor.

Ieri, aceeasi reprezentanti ai Aliantei D.A., au procedat la fel, blocand dezbaterea proiectelor de lege ale PSD. Ministrii de resort nu au venit la dezbaterea in plen,
ci si-au trimis secretarii de stat. Acest subterfugiu a permis PD sa ceara amanarea dezbaterilor. Si asta in pofida declaratiilor publice facute de PD, ca sustin initiativa. In plus, ministrul Muncii, liberalul Paul Pacuraru a declarat ca punctul de pensie nu poate creste pana la 45% pana in 2008 pentru ca acest lucru ar creea grave dezechilibre in bugetul asigurarilor sociale.

Pentru a nu impovara bugetul, proiectul PSD prevede si surse de finantare pentru cresterea pensiilor, insa, din cate se vede, tot interesele politice sunt cele care primeaza.

Avand in vedere situatia dramatica cu care se confrunta pensionarii din Romania (53% dintre pensionari au pensii mai mici de 3,6 milioane lei vechi, iar 20% au pensii mai mici chiar de 2 milioane de lei vechi), nu este firesc sa mai conteze cine initiaza un proiect, cine vine cu o solutie realista, fie PSD, PC, UDMR sau orice alt partid.

Evitarea repetata a adoptarii unor masuri care sa produca efecte garnatate si rapide nu face decat sa arate ca Alianta D.A. nu da doi bani pe promisiunile facute in camapanie si, chiar mai grav, nu da doi bani pe viata celor carora le-au cerut si le cer inca voturile.

De ce nu intervine acum Presedintele Basescu sa certe PD-ul si PNL-ul ca nu se tin de promisiuni si ca se opun unor initiative legislative justificate? De ce se rezuma doar la a invrajbi clasa politica si populatia?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am văzut-o la televizor pe o tanti de la acest miting (pe care te las să ghiceşti cum a votat la referendum), spunând: "Jos cu acest Tăriceanu, acest Patriciu. Jos oligarhii!", convinsă fiind că pensia îi este atât de mică pentru că există oligarhii ăia răi. Pariu că dânsa vrea mai multe borduri în Bucureşti?