marți, 25 martie 2008

save4tomorrow

Intr-o Romanie a carei viata politica este consumata de interminabile conflicte fara nici o relevanta pentru viitorul nostru, lipsiti de o societate civila neimplicata politic, parem a ne complace pe zi ce trece mai mult in rolul de spectatori ai cotidianului. Adevaratele probleme nu sunt dezbatute de nimeni, actiunea se limiteaza la nivelul declarativ, iar vina este intotdeauna a altcuiva. Mediul este una dintre acele probleme vitale pentru care mai nimeni nu face nimic iar perpetua ignorare a realitatii nu ne ajuta cu nimic. Implicarea ecologista este una din temele fundamentale de actiune ale stangii moderne, insa in Romania ea lipseste cu desavarsire (cu notabila exceptie a lui Ion Iliescu, insa o floare nu aduce primavara).
Poate ca ar fi timpul sa iesim pentru o clipa din mrejele cotidianului dambovitean, si sa luam o lectie de responsabilitate de la tinerii studenti ai Universitatii Bucuresti.

Students4Today-Save4Tomorrow este un proiect de dezbatere online pe tema incalzirii globale realizat de studenti ai Facultatii de Stiinte Politice (Universitatea Bucuresti), in egala masura o cercetare si un act de provocare la implicare civica care sa va concretiza prin publicarea celor mai interesante comentarii intr-o carte cu un important impact social in randul tinerilor si nu numai. Un astfel de proiect demonstreaza ce putem realiza, fara prea mare ajutor, daca ne reunim vocile intr-o directie comuna, sau, altfel spus, arata ca fiecare dintre noi conteaza si fiecare este in egala masura esential si responsabil pentru felul in care vom trai toti maine. Totodata, aceasta initiativa pune sub semnul indoielii cliseele studentilor superficiali, oportunisti, lipsiti de activismul revolutionar, cu care ne-am obisnuit in ultimii ani - tinerii ne pot fi parteneri de dialog, pot fi creativi, voluntari si inovatori.

In calitate de oameni de stanga si militanti pentru implicare civica salutam initiativa echipei save4tomorrow, le uram succes in politica, si ne declaram sustinerea pentru viitoare initiative pe aceeasi tema.

Pentru ca perioada de primire a comentariilor se incheie pe 26 martie orele 23, va invitam pe toti cei pentru care viitorul inca mai conteaza sa aruncati o privire pe http://save4tomorrow.net/ si sa va adaugati gandurile si ideile pentru un maine mai bun.

***

Si pentru ca tot vorbim de implicare va reamintim ca pe 29 martie orele 20.00 se stinge lumina ! Urmand exemplul dat de Sydney anul trecut, pe intregul mapamond intre orele 20-21 (ora locala) sunteti invitati sa stingeti luminile, precum si toate aparatele neesentiale, intr-un act de solidaritate globala cu planeta pe care traim. Pentru mai multe detalii vizitati siteul Earth Hour si urmariti materialul de mai jos. Sa demonstram ca impreuna putem schimba lumea !
Have a nice tomorrow!

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://dantudorache.blogspot.com