joi, 28 mai 2009

12 candidaturi neinspirate

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) a publicat joi, 28 mai 2009, o listă cu cele mai proaste 12 candidaturi pentru alegerile europene din 4-7 iunie.
Pe lista PES „12 terrible candidates" se află şi actualul candidat PDL Monica Macovei, alături de premierul italian Silvio Berlusconi, care conduce lista partidului său în toate cele cinci regiuni electorale italiene.

În prefaţa documentului PES se arată faptul că "nu candidaţii sunt cei criticaţi ci opiniile lor" şi că "cei care votează au dreptul să cunoască nu numai candidaţii –pentru care pot vota direct- dar şi pe aliaţii europeni ai acestora": Potrivit documentului, opiniile pe care le pot exprima cei de pe lista prezentată "nu vor contribui cu nimic pozitiv la activitatea Parlamentului European".
La candidatul de pe locul doi al listei PDL (afiliat Partidului Popularilor Europeni - PPE) pentru PE, PES menţionează că raţiuni ale includerii pe lista celor mai proaste candidaturi următorul text: "Un critic perpetuu al ritmului reformei în justiţie din România după ce a fost detronată din poziţia de ministru al justiţiei, doamna Macovei este o persoană controversată. Ea foloseşte evenimentele externe ca o oportunitate de a-şi critica ţara şi de a califica ca şi corupţi politicienii opozanţi. Macovei chiar a spus recent că România nu ar trebui să mai primească fonduri de la UE, în mod clar o chestiune contrară interesului acestei ţări. Se bucură de un puternic sprijin al PPE pentru poziţiile exprimate (această familie politică a fost întotodeauna un critic puternic al României), fiindu-i acordat titlul ‘Femeia Europei’ în 2008, pentru presupuse merite în reforma justiţiei în 2005-2006 (şi nu 2007 sau 2008). Premiul a fost acordat de eurodeputatul PPE Rodi Kratsa-Tsagaropoulou, preşedinta AIPFE (Asociaţia Internaţională pentru Protecţia Femeilor din Europa) şi înmânat de Hans Gert Poettering, fostul lider al Grupului popularilor europeni în Parlamentul European".
Textul original aici.

Niciun comentariu: