marți, 8 decembrie 2009

Revolta unui tanar roman care doreste o gustare la MAI

Un text primit pe e-mail:

"Buna ziua,

Sunt un tanar al acestei Romanii. Anul acesta am avut drept de vot. M-am dus sa votez. Si in primul tur, si in al doilea. In primul cineva s-a rastit la mine sa votez si pentru referendum. Nu am inteles prea bine, dar mi-am propus sa fiu un bun cetatean, pentru ca numai asa putem sa schimbam Romania. Am votat, dupa ore intregi de stat la rand si dupa umilinta.

Ce puteam sa imi doresc? O tara in care sa pot sa imi iau o slujba fara sa fiu copilul nimanui important sau sa dau mita, sa am un computer, sa merg si eu la mare, sa nu fiu hartuit, sa nu dau spaga daca ma opreste Politia pe strada cu masina, sa pot sa imi iau o masina....sa nu mai platesc cartile la faculta.......

Am votat si in turul doi. Am fost constiincios, informat, am urmarit programele electorale, am ales, putin cu sufletul strans, dar am luat o decizie..........am mers la vot.......cand stateam la rand (iar rand) unii vorbeau si radeau de mine ca sunt prost, pentru ca macar un milion puteam sa imi iau, chiar daca nu am tupeu sa fotografiez votul. Cool, man...... DAR........ eu am ales sa aleg, nu stiu daca intelegeti asta.....nu stiu daca ne vedeti, pe mine si pe colegii mei........care au ales sa aleaga si sa isi urmeze candidatul, simbolul, care le-a propus o solutie, prima data dupa multi ani in care nimeni nu a venit cu o solutie.

Nu am comentat, erau prea multi sa ma pot impotrivi. M-am gandit ca mi s-a intamplat mie atunci, sa nimeresc intre prea multi care pun stampila pe viata noastra pentru ca altii cativa au avut bani sa le dea.

Am stat 2 ore la rand la sectia speciala. Era aproape inchiderea cand am putut vota. Pentru ca eu sunt din provincie si intotdeauna provincialii veniti in Capitala sunt mai sfiosi, cel putin in anul intai de „faculta". Am ajuns in camin, la exit-poll-uri am vazut cum candidatul meu, cel care adusese solutia pentru mine, nu stiu pentru altii, anunta ca impreuna cu echipa, va incepe treaba. Si isi felicita presedintele.
Nu sunt un tip extrovertit. Nu am sarit in aer, nu am fluturat steaguri pe strada. Am zambit un pic, in treacat, fericit, ca de maine, noi, tinerii, avem un sprijin. Am adormit zambind.
A doua zi, m-am trezit curios, inainte de a pleca la cursuri. Ziua mi s-a parut deodata sumbra, camera de camin – ca o celula. Tocmai spunea un domn ca a fost la Ministerul Administratiei si Internelor sa ia o gustare si aflasem ca sondajele s-au pacalit, ca realitatea e alta, ca atatia oameni au iesit la vot ca sa fie ciuruiti.

Am plecat ametit la facultate. Pe drum, o femeie batrana plangea si spunea ca da acatiste sa se uite Dumnezeu la Romania, pentru ca nu mai poate trai, e disperata. Eu m-am gandit sa o chem la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, sa ia o gustare. O gustare pe zi o poate ajuta sa supravietuiasca.

Mergeti cu mine? Eu nu sunt un om curajos, dimpotriva, sunt un las. Dar simt uneori ca, daca se produce un atentat la viata mea, la libertatea si demnitatea tarii mele, pot macar sa fac atat, sa invit oamenii la o gustare.

Dragos"

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Nesty spunea...

regret dar povestea de sus este rupta din gazeta de perete a asociatiei de cartier...made 1986....