marți, 1 iunie 2010

Apel pentru cultura

Imi permit sa redau mai jos o parte din textul lui Adrian Nastase, referitor la situatia Institutului Social Democrat "Ovidiu Sincai".

"Aşadar, în momentul de faţă, ISD „Ovidiu Şincai” este paralizat, membrii săi nu mai au birouri, cursurile masteratului în Management politic nu mai au unde se ţine.

Dupa cum stiti, Institutul funcţionează de aproape un deceniu. ISD a publicat de-a lungul anilor numeroase cărţi, precum şi câteva zeci rapoarte de analiză politică. Institutul face parte din reţeaua Academiilor politice ale Consiliului Europei, prin Şcoala Europeană „Ovidiu Şincai”, alături de alte 15 ţări. De asemenea, Institutul este extraordinar de bine conectat în reţeaua fundaţiilor politice europene, are parteneriate cu institute similare nu doar din Europa, dar şi din China. ISD „Ovidiu Şincai” – institutie de interes public - are nevoie de sprijin.

Dată fiind situaţia disperată a ISD, vă cer sprijinul pentru găsirea unui spaţiu adecvat (de 3-400 de metri pătraţi) pentru Institut, în care să se poată amenaja o sală de conferinţe şi birouri pentru cercetători, care să poată fi închiriată pe termen lung, cu o chirie de până în 2500 de euro/lună. Dimineata, am mers cu Anne Juganaru sa vedem cateva variante pentru inchiriere – imobile (case) de 3-400 de m. patrati, in zona centrala. Poate aveti si alte idei."

Textul complet aici.

Niciun comentariu: