joi, 19 noiembrie 2009

Un alt gen de campanie: "Petitie privind compensarea produselor absorbante de urina pentru uz independent de catre adulti"



Petitie privind compensarea produselor absorbante de urina pentru uz independent de catre adulti

In timp ce noi suntem cuprinsi de "furia" campaniei electorale, romanii se confrunta cu probleme grave, pentru care, din fericire, exista si solutii simple. Am primit astazi invitatia de a semna petitia de mai jos, o initiativa pe cat de simpla, pe atat de folositoare bolnavilor.

Va invit sa ne alaturam si noi ONPHR si sa semnam petitia aici.

Francisc Simon, Presedinte Federatia ONPHR (Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania)

destinatar: Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Solicitam Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa faca demersurile necesare pentru compensarea produselor absorbante de urina astfel incat fiecare persoana in cauza sa poata beneficia de produsele necesare.
Sondajul OMNIBUS efectuat in august 2008 a aratat ca 18% dintre persoanele in varsta de peste 40 de ani din Romania sufera de incontinenta urinara.
32% dintre cei care au incontinenta au recunoscut ca pierd urina cel putin o data pe zi. Aceste date sunt confirmate de studiile internationale de prevalenta.
Incontinenta urinara este o problema medicala care, daca este neglijata, poate determina complicatii afectand starea de sanatate individuala si determinand costuri crescute din partea societatii pentru tratament si recuperare.
Desi produsele absorbante de urina sunt incluse in pachetul de ingrijiri la domiciliu, aceste servicii nu pot acoperi nevoile persoanelor afectate de incontinenta urinara. Produsele absorbante de urina sunt compensate in majoritatea tarilor europene, dar nu si in Romania. Compensarea produselor absorbante de urina este absolut necesara celor afectati de incontinenta urinara, contribuind la economisirea costurilor si resurselor la nivelul intregii societati.
Participantii la masa rotunda "Incontinenta urinara in Romania", care a avut loc pe 9 aprilie in Bucuresti, au concluzionat ca, pentru cei afectati de incontinenta urinara, compensarea produselor absorbante de urina este absolut necesara, aceasta contribuind la imbunatatirea starii de sanatate si scaderea costurilor si resurselor la nivel national.

Niciun comentariu: