sâmbătă, 9 iunie 2007

While You Were Sleeping*


Doua stiri mi-au atras astazi atentia in mod deosebit.
1. http://www.antena3.ro/Marsul-gay-bombardat-cu-pietre-gunoi-rosii-si-oua_act_33895_ext.html
2.http://www.antena3.ro/Basescu-tradat-de-somn-la-conferinta-OSCE_pol_33924_ext.html

Ce legatura este intre ele? Aparent, niciuna.

Nu sustin si nu dezaprob homosexualitatea. Nu condamn, nu incurajez si incerc, pe cat posibil, sa tolerez. Ceea ce nu pot tolera este, insa, rautatea oamenilor. Comunitatea gay se poate manifesta cum doreste, isi poate organiza marsuri, festivitati si orice gen de eveniment doreste. "În jur de 100 de persoane cu feţele acoperite cu glugi, fulare sau baticuri au aruncat înspre manifestanţi cu pietre, roşii, pungi de gunoi şi tomberoane", asta dupa ce, dimineata, Noua Dreapta organizase un asa zis mars al "normalitatii", dupa parerea mea fara vreun rost(mai ales datorita elementelor alaturate: preoti care faceau slujbe pe strada in timp ce manifestantii scandau sloganuri cu cuvinte greu de reprodus aici, batrani cu cruci in mana, inchinandu-se, carora nu le tremura un muschi pe chip cand injurau, fete in costume populare, care nu se rusinau la auzul cuvintelor obscene). Toate acestea in timp ce la Palatul Parlamentului se incheiau lucrarile Conferintei OSCE la Bucuresti cu teme legate de, culmea : "combaterea rasismului, antisemitismului şi a xenofobiei, intoleranţa şi discriminarea faţă de minorităţile musulmane şi creştine, libertatea credinţelor religioase, implicarea societăţii civile în lupta împotriva formelor de intoleranţă."

Si acum legatura dintre cele doua stiri: in timp ce se discuta despre forme de combatere a rasismului si Presedintele nostru tragea un pui de somn (asta pentru ca, probabil, stie foarte bine cum sa ia masurile necesare pentru a diminua gradul de intoleranta - de ex. incerci sa stergi toate dovezile atitudinii rasiste), pe strazile capitalei aveau loc lupte bazate tocmai pe filozofia "sa stergem dovezile".

Manifestarile de azi nu fac decat sa intareasca faptul ca intotdeauna noi, romanii, suntem impartiti in doua tabere: pro si contra, sau, mai exact, "cu noi" sau "impotriva noastra". Pentru noi nu mai exista cale de mijloc, intelegere sau acceptarea celuilalt.


* - titlul unui film din anul 1995, cu Sandra Bullock in rolul principal feminin
- imaginea este preluata de pe site-ul postului tv Antena 3

P.S. Am constatat cu uimire interesul pentru blogul nostru. Multumim pentru asta si promitem sa nu ne mai luam concedii :P

4 comentarii:

Anonim spunea...

Acum cineva să-l anunţe şi pe Mircea Geaonă să revină din concediu.

PS: Nu se ia niciodată "concediu" după ce ai pierdut ceva. Ba din contră, atunci devii şi mai bătăios.

cristian Şuţu spunea...

welcome back! :)

SCE spunea...

@Z
Probabil ca o sa revina si presedintele Mircea Geoana pe blog dupa ce se vor "linisti apele".

@cristian sutu
10x :)

Anonim spunea...

bine ati revenit din concediu, si la mai multe postari :)