joi, 6 martie 2008

Leapsa de saptamana acesta

Mihnea ne da o lepasa . Ne cere sa comentam o postare a unui coleg de partid si de blogosfera, si anume Mihnea Georgescu.
PSD-ul este un partid liber, Internetul, un spatiu si mai liber, guvernat doar de norme de natura personala.
Mihnea Georgescu este un membru PSD, un militant vocal al social-democratiei, iar demersul sau este unul de natura personala, neavand legatura cu vreo initiativa de partid.
Militantismul se manifesta in diferite forme, iar pentru un apolitic, asa cum este Mihnea D, este mult mai greu de inteles comportamentul unui membru de partid cu o fire mai pasionala.
Pe de alta parte, Internetul cere moderatie in atitudini, pentru ca e o forma de comunicare vaduvita de o trasatura esentiala: contactul direct intre parteneri. Comunicarea electronica e un domeniu delicat, iar orice execes poate crea impresia lipsei de profesionalism sau, mai rau, a penibilului, cum am vazut ca a fost catalogata atitudinea distinsului nostru coleg.
Chiar daca nu impartasesc aceasta forma extrema de militantism, nu inseamna ca ma aflu in postura in care as putea comenta aceasta atitudine. Probabil ca toti, indiferent de cat de obiectivi sau profesionisti suntem, frizam ridicolul uneori, in dorinta de a ne sustine ideile sau preferatii si in dorinta de a ne apara anumite convingeri.
Concluzie: militantismul de partid, in orice forma imbraca, este necesar si nu poate fi condamnat. E dreptul fiecarui membru sa isi sustina preferatii asa cum crede de cuviinta si este riscul pe care politicienii trebuie sa si-l asume - acela de a starni atitudini extremiste in randul sustinatorilor, atitudini care insa, in unele cazuri, pot face mai mult rau decat bine.
PS: fotografia este preluata de aici.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Salut răspunsul echilibrat!
A fost o iniţiativă personală, bineînţeles, dar eu cred că a fost binevenită... Even bad publicity is good publicity. Adesea formulele acestea "ridicole" captează atenţie electoratului mai mult decât abordările savante, iar în publicitatea electorală lucrăm cu omul statistic, nu cu "pătura intelectuală". Nu că PSDul nu ar avea un mesaj intelectual, dimpotrivă. Adrian Năstase excelează în acest domeniu, dar eu am încercat să îl cobor în mulţime. Nu ştiu dacă am reuşit, dar este o încercare bine intenţionată.
Unii ar vrea să nu se mai audă nimic despre Iliescu şi Năstase... Ei bine, vor avea o mare dezamăgire. Eu fac politică din convingere, nu pentru vreun interes. Sunt un simplu membru de partid şi nu am aspiraţii de putere personală.
Mulţumesc.

SCE spunea...

Si eu iti multumesc ca intelegi pozitia noastra si iti supn ca si la noi primeaza convingerile persoanle si nu aspiratiile de orice natura.

Ana

Anonim spunea...

NU inteleg ce aveti cu Mihnea Georgescu si militantismul lui,si eu sunt un militant PSD,un militant al social democratiei maselor populare si nu al liderilor partitoicrati oligarhi corupti din partid,in timp ce noi conversam pe net probleme ale social democratiei,lideri petreceau si faceau caterinca fara sa le pese de simpli membri de partid PSD ,care in opinia lor sunt prosti si buni de manipulat in directia dorita de ei.Au trecut timpurile acelea,si daca lideri nu-si schimba atitudinea fata de simplul membru de partid sa-i apere interesele si drepturile,lideri se vor confrunta curind cu o opozitie a membrilor chiar in interiorul partidului PSD,nu suntem soldati ai PSD-ului care sa fie sacrificati in lupta pentru ca lideri PSD corupti si inbuibati sa-si pastreze scaunul si fotoliul caldut din Parlament si din toate posturile de conducere.Egalitate ,Echitate ,Echilibru,Dreptate Sociala sunt cuvintele la care partidul PSD sa gaseasca adevaratul sens,sa legitimeze moral aceste cuvinte.Nu coruptiei,nepotismului,intereselor de grup,demagogiei populiste ale alesilor aceste lucruri le vede poporul, si de aceea uraste clasa politica din ROMANIA.PSD stergeti comentariu daca nu va convine,cita cinste aveti de va supara adevarul? Anonimus

Unknown spunea...

mersi, citit si aprobat.

SCE spunea...

@ anonim

nu avem nimic cu Mihnea Georgescu. Este un distins coleg al nostru, atat de partid, cat si de blogosfera.
Dumneavoastra cata cinste si curaj aveti daca alegeti sa atacati din postura unui anonim?

Anonim spunea...

Daca ati cauta mai bine prin blogosfera si ati compara mai bine cuvintele si ideile ,atunci ati sti cine este @Anonimus ,dar daca nu cautati raspunsul o sa-l aflati doar atunci cind veti fi pusi in fata faptului implinit.PSD ,,A fost activata cenzurarea moderata a comentariilor .Toate comentariile trebuie cenzurate sa fie aprobate de catre autorul blogului SCE`` dixit ANONIMUS

SCE spunea...

@anonimus

frustrarile unor persoane lase, care nu au capacitatea sau curajul sa isi asume raspunderea unor fapte/afirmatii ne lasa reci. Nu vom mai aproba niciun comentariu care nu are legatura cu subiectul discutat.

SCE spunea...

@ anonim nr.2

pe acest blog nu sunt acceptate comentarii injurioase sau atacuri la persoana. Multumim pentru intelegere.

Anonim spunea...

@ANONIMUS SUNT SI TREBUIESC CLARIFICATE NISTE LUCRURI CU PRIVIRE LA POSTARILE MELE 1)AM CINSTE SI CURAJ,DE CE MA PROVOCATI SA-MI DECLIN IDENTITATEA? TOATE LA TIMPUL LOR.2)NEDREPTATILE UNOR SIMPLE PERSOANE DIN PSD VOR AVEA CAPACITATEA SI CURAJUL ASUMARI UNOR FAPTE CARE VA VOR LASA RECI.NU APROBATI SI COMENTARIUL ACESTA STERGETI-L PENTRU CA NU ARE LAGATURA CU SUBIECTUL DISCUTAT.3)NU AM COMENTAT INJURIOS SI NU AM FACUT ATAC LA NICI O PERSOANA,NU EXISTA NICI UN NUME DE FAMILIE IN TOT COMENTARIUL,MULTUMIM PENTRU INTELEGERE SI CENZURA SI DATA VIITOARE NICI SA NU INCERCATI SA POSTATI COMENTARII PENTRU CA NU SUNT APROBATE DE CATRE AUTORUL BLOGULUI ,LIBERTATEA IDEILOR SI OPINIILOR NU ESTE DECIT UN MOFT PROSTESC SCRIS IN CONSTITUTIE,SI CARE NU NEAPARAT TREBUIESTE RESPECTAT,PARTITOCRATIA TREBUIESTE RESPECTATA .OPINIA UNUI ANONIM.ANONIMUS

SCE spunea...

@anonim

simplul fapt ca ne acuzati de cenzurarea mesajelor, fara a avea vreo dovada este o calomnie. In privinta drepturilor, o mai buna cunosterea a sistemultui v-ar fi dezvaluit faptul ca va puteti exercita un drept, atat timp cat nu aduceti atingere drepturilor altor persoane. Si, daca vreti o analogie simplista, blogul acesta este proprietatea noastra si va puteti manifsta aici doar cu acordul proprietarului.

Anonim spunea...

Anonimus sunt si comentez iarasi pentru ca exista o nelamurire in comentariul SCE,,blogul acesta este proprietatea noastra si va puteti manifesta aici doar cu acordul PROPRIETARULUI``intrebarea este ,Cine este proprietarul blogului SCE?Este o analogie simplista acestea sunt cuvintele dumneavoastra .Astept raspuns .ANONIMUS

Anonim spunea...

Comentez din nou pentru ca nu ati raspuns la intrebarea mea de ieri 10.03 2008 sunt 24 de ore ,repet intrebarea ,,Cine este proprietarul blogului SCE? si alt comentariu, o denumerire ce sistem sa cunosc?sistemul partitocratiei oligarhice corupte (democratia originala romaneasca,capitalismul barbar si hain )societatea romanesca de 18 ani l-a creat, tocmai ca -l cunosc , ca am trait in el si nu am plecat in strainatate, ca sunt un patriot roman fanatic.Si cuvintele scrise in comentariul SCE ,,atit timp cit nu aduceti atingere drepturilor altor persoane`` va creaza un alibiu ca sa fiti intangibili de toate acuzele de adevar care nu se spun, dar ar trebui ca sa se spuna, pentru ca va supara , va supara adevarul, adevarul situatiei.PSD increderea membrilor si simpatizantilor in social democratia adevarata a maselor populare in partid ,nu a liderilor capitalisti cu vederi de stinga social democrata.Opinia unui anonim.ANONIMUS

SCE spunea...

@anonim

Mai multa moderatie, mai putine acuzatii si o atitudine mai relaxata nu ar strica, pentru ca numai asa putem comunica eficient. Acest blog apartine Serviciului de Comunicare Electronica al PSD, desi lucrul acesta este evident. Am avea rugamintea sa va informati in privinta sistemului de drept romanesc inainte de a-l invoca. Repet, acest blog nu este un spatiu de revarsare a frustrarilor sau de gazduire a unor conflicte. Rugamintea noastra este sa va limitati la a comenta subiectele, daca este cazul. Altfel, niciun comentariu nu va mai fi aprobat, iar de data asta este definitiv pentru ca dovediti lipsa unei capacitati de comunicare civilizata.

Anonim spunea...

ANONIMUS@ sunt si revin din nou ca sa va multumesc frumos de informatie,ce era asa de greu sa raspunde-ti la o intrebare ? si din moment ce este blogul PSD orice simplu membru are acces la comentarii indiferent daca vorbeste despre subiectul postat sau nu vorbeste despre subiectul postat,ci vorbeste de exemplu despre fotbal,este parerea lui,pe care ar trebui,ca sa o postatiin respect pentru el.Acuma cuvintele dumneavoastra ma amuza si intriga ,,dovediti lipsa unei capacitati de comunicare civilizata ``din moment ce nu am injurat,nu am jignit, nu am vorbit fara perdea, ce comunicare mai civilizata doriti,sa va laud ?Aceasta este o opinie a unui anonim , care nu mai continua comentariile in blogul SCE .PSD poate la urmatoarea postare .ANONIMUS

SCE spunea...

Se pare ca exista o problema de intelegere. Acest blog nu apartine PSD, ci Serviciului de Comunicare Electronica al PSD. E o mare diferenta. Reponsabil pentru continutul acestui blog este SCE si nu PSD. Membrii PSD sunt inscrisi in PSD si nu in SCE, atunci cand semneaza o adeziune. Calitatea de membru al PSD nu implica nicio calitate sau nicio autoritate asupra SCE. SCE este un serviciu tehnic al PSD, cu atributii bine stabilite, cu o conducere si o ierarhie clara.