joi, 22 mai 2008

Victime sau manifestanti?





Printr-o coincidenta demna de Dosarele X, la o zi dupa prezentarea raportului PSD :"4 ani pierduti pentru Romania", un grup de vreo 20 de protestatari s-a infiintat in fata sediului din Sos. Kiseleff, manifestand impotriva domnului Ion Iliescu si auto-intitulandu-se drept victime ale mineriadei(trebuie sa precizez ca domnul Iliescu are biroul in alta parte, nu in Kiseleff, iar in ziua respectiva nu era nicio actiune care sa implice prezenta dumnealui acolo).
Nu vreau sa comentez nimic legat de vocabularul folosit de dansii, de lozincile scandate, de agresivitatea cu care au tratat angajatii PSD, din simplul motiv ca este vorba de un demers democratic, pe care il accept si respect - dreptul de nu fi de acceasi parere cu ceilalti si dreptul de a ne exprima liber opiniile sunt drepturi castigate in 1989, in urma unei Revolutii in care Ion Iliescu a jucat un rol esential, dar aste e deja alta poveste.
Un demers al libertatii de expresie a cazut insa in derizoriu, fiind subordonat unor interese meschine. Spun asta pentru ca dintre cei 20 de manifestanti faceau parte doua domnisoare care la mineriade erau mai mult ca sigur la gradinita, un domn de culoare (foarte multa culoare), un domn cu sange fierbinte (cubanez de fierbinte), care s-au hlizit pe toata durata manifestatiei. Apoi, liderul de grup era un domn foarte agresiv, cu un vocabular nedemn("jigodii" si "nenorociti" fiind doar doua dintre apelativele cu care am fost gratulati) si cu un costum foarte scump - ce sa mai discutam, portretul clasic al victimelor mineriadei.
Pentru exemplificare am postat cateva fotografii...mai multe explicatii sunt deja de prisos.

Un comentariu:

Anonim spunea...

se remarca acolo un barbat de culoare cu caciulita alba.....acela este miner sau victima???