marți, 4 mai 2010

Cum mint PDL-ul si asa-zisii consultanti politici din Romania

Hmmm...tot ce e bun in tara asta si are succes apartine PDL! - sau asa isi doresc ei, dar nu prea le iese.

Incep postarea prin a va povesti cum a aparut, la PSD, ideea cardurilor de reduceri pentru tineri.

Dupa cum se stie bine, pe site-ul PSD este disponibil formularul de inscriere online inca din 2006. Odata cu venirea lui Victor Ponta, s-a decis intr-o intalnire cu noi, cei care ne ocupam de site-ul PSD, demararea unei campanii publicitare pentru incurajarea inscrierilor on-line in PSD, stiind ca on-lineul este un mediu "propice" pentru atragerea tinerilor. Astfel, pe 5 martie a inceput campania de publicitate on-line si cea outdoor, care a durat aproximativ o luna si in timpul careia s-au inscris aproximativ 3000 de tineri, asa cum se poate vedea din statistica de aici.

Acum sa trec la povestea cu cardurile...In acelasi timp cu demararea campaniei publicitare on-line, stand de vorba cu un reprezentant al organizatiei de tineret, un tanar al carui nume nu il voi divulga, pentru ca nu conteaza al cui este proiectul nominal. Acest proiect apartine PSD!

El, reprezentantul TSD, a gandit ideea ca tinerii, in loc sa primeasca clasicul carnet de partid, care, asa, intre noi, nici nu arata prea "comercial", am gandit un mijloc modern de legitimare si de probare a "apartenentei" la grup. Si ce poate fi mai modern si mai atratactiv decat un card? Avem card de identitate, card de credit, card de reduceri la farmacie...Nu e o idee revolutionara, socialistii greci sau laburistii britanici avand si ei acest tip de card pentru membri.

Mergand mai departe discutia si aducandu-ne aminte si de experientele noastre din campanii facute in strada, ca tineri care, de cele mai multe ori, se aleg cu un "multumesc" si un "la revedere", ne-am dat seama ca si pentru cei care ne sprijina sincer si care nu au aspiratii politice trebuie sa gasim o forma de rasplata. Si, pe modelul Euro 26, cardul pentru studenti, am zis ca trebuie sa facem si pentru tinerii din TSD un card care sa ofere o minima rasplata pentru sprijin. Am gandit ca tinerii ar putea sa primeasca reduceri la intrarile la muzee, la teatre, biblioteci, cinematografe, dar si in domeniul "comercial".

Pentru fiecare tip de reducere exista o justificare, o filozofie:
- muzee: e simplu si vine din experienta mea persoanala. In vara trecuta, aflandu-ma in Constanta, am vrut sa vizitez muzeul de istorie, numai ca intrarea era 10 lei, iar reducere primeau doar grupurile mai mari de 10 persoane. Pentru un tanar de 18 ani, 10 lei e o suma importanta (ma indoiesc ca marii consultanti, care isi aroga acum ideile altora, au avut in vedere aspectul asta),
- teatre: acelasi considerent, ca mai sus. Un bilet la teatru sau cinematograf depaseste cu mult 10 lei,
- biblioteci: oricine stie ca pretuirile la carti depasesc cu mult bugetul oricarui tanar, si, spre deosebire de cei de la PDL, care doresc sa tampeasca natiunea prin dezastrul pe care il provoaca in scoli, noi ne dorim tineri inteligenti in partid si in tara, nu masa de manevra, care sa mearga in grup sa il voteze pe Basescu.
- la restaurante, cluburi, baruri, hoteluri - dupa munca la "partid", tinerii merita si ei sa se relaxeze, sa inteleaga ca munca lor nu ne lasa indiferenti si ca serviciile lor sunt valorizate si respectate. Multi dintre cei care vin alaturi de noi nu isi permit vancante la mare si, poate, cu cei 5-10-20% reducere pe care ii vom putea oferi, vom face cativa tineri fericiti, le vom oferi ocazia sa vada si ei marea sau muntele (dar nici asta nu au cum sa stie cei care isi fac concediile pe la Monaco, Coasta de Azur, Cannes sau mai stiu eu in ce alte destinatii exotice).
- la haine: si aici tot experienta vorbeste si numai cine a lipit macar un afis in viata lui stie cum pateaza aracetul hainele sau cum urcatul pe stalpi sfasite tricourile, deci e de bun simt din partea noastra sa le oferim o reducere la haine, pentru ca si ei isi strica hainele in beneficiul nostru, atat timp cat noi nu le oferim salopete sau echipamente de protectie.

Astfel, aceste idei au fost puse intr-un proiect si, la jumatatea lunii martie, prezentate lui Victor Ponta care, nu numai ca a fost incantat de idee, dar a si dispus inceperea acestui proiect.

Subliniez ca in momentul demararii campaniei on-line de inscriere, nu se stia de aceasta idee. Si va pot povesti si aici cum a fost.

Statistica mentionata mai sus cuprinde tinerii inscristi in perioada 5 martie-10 aprilie, pentru ca, pe 14 aprilie, la Comitetul Executiv al PSD de la Valcea, li s-a prezentat sefilor de organizatie judeteana ideea si li s-au inmanat cd-uri cu persoanele inscrise online din judetele lor, urmand ca aceste inscriei sa fie verificate, pentru a se organiza evenimentul de pe 2 mai. Ideea cardului de reduceri a fost prezentata public in jurul datei de 20 aprilie de Liviu Dragnea si apoi de Nicu Banicioiu, deci cei 3000 de tineri inscrisi pana la 10 aprilie nu au avut idee de ce "li se pregateste".

Repet, nu vrem, cei care am gandit acest proiect, sa ne asumam paternitatea lui, nicidecum. Este un proiect al PSD, insa vrem ca adevarul istoric sa fie respectat. Poate ar trebui ca cei de la PDL si marii consultanti care nu au castigat in viata lor un rand de alegeri, sa le bata obrazul si laburistilor, si grecilor, si celor de la Sensi Blu sau Helpnet pentru ca le-au furat ideea cu cardul de reduceri.

In privinta portilor deschise, la PSD, in Kiseleff, acestea s-au organizat, prima data in vara lui 2007 cu prilejul evenimentului "Generatia 2008", cand tineri din toata tara au participat la proiectul lui Mircea Geoana. A urmat apoi alt eveniment, de 1 mai 2007, de unde puteti vedea fotografii aici , de la un eveniment care, culmea, se numeste "1 MAI - Porti deschise la PSD" - deci si pe asta l-a inventat, acum 4 luni, consultantul PDL.

E trist ca in tara asta, pe care ma incapatanez sa o numesc tara noastra, a celor care nu l-am votata pe Traian Basescu sau PDL, a disparut orice urma de respect. E trista ca pentru o glorie de moment mintim, inselam, dam in cap celorlalti. Dar, pentru a veni in ajutorul consultantilor, promit sa postez, saptamanal, un raport de activitate al PSD, pe care sa isi asume merite si, ca sa largim aria, o lista cu evenimente notabile pentru, in ciuda lor, se mai intampla si lucruri bune. in Romania. Propun astfel PDL si consultantilor sa "admita" ca Luceafarul a fost scris de Blaga, penicilina descoperita in borduri, de Videanu, iar Edison a furat tiparul becului de la Udrea.

7 comentarii:

Anca spunea...

Elena Udrea nu a avut timp sa dea atentie acestui protest deoarece era ocuptata cu treburi ministeriale.

Anonim spunea...

Mai este valabila oferta si pentru tinerii care se vor inscrie de acum incolo in PSD? Ma refer la cea cu cardurile de pe urma carora tinerii beneficiaza de reduceri. Oricum, mi se pare o initiativa foarte buna mai ales ca, de obicei, tinerii sunt foarte mult folositi, in special in campanii electorale, dar foarte putini oameni politici iau in calcul si rasplata reala a acestora.

SCE spunea...

@Anonim

Da, oferta este valabila. Toti cei care se vor inscrie in PSD de acum inainte, fie la Organizatia PSD de care apartin, fie online, vor primi cardul de militant/membru PSD.

KQQ spunea...

Nu credeti ca este cazul demararii procedurii de suspendare a lui Basescu? Prin declaratia de astazi, cum ca vor scadea salariile cu 25 de procente, Basescu s-a amestecat in treburile executivului.

Anonim spunea...

Este foarte bine, ca PSD a inceput sa atraga oameni capabili sa lupte alaturi de cei devotati acestui partid pentru cei multi si necajiti in aceasta tara, nu se mai poate continua la putere cu acest parid PDL si cu Basescu, presedinte, trebuie mai repede sa facem alegeri anticipate, si tara ar scapa atit de acesti mincinosi pdlisti, si odata veniti la guvernare PSD-ul alaturi de Pnl, soarta tari sar schimba cu mult in mai bine. Consider ca alegerile au fost furate si trbuiesc repetate, si asa toate se vor indrepta in bine, iar daca nu sa facem inca o revolutie, si sa inlaturam mafia de la putere.

Sibilla spunea...

Mafia portocalie a dat ordin de lupta ! Ne sunt batuti parintii, bunci, pensionari care, spre deosebire de noi au demonstrat ca au DEMNTATE si-au iesit in strada sa protesteze impotriva celui CE S-A ALES NU a fost ales , si care A CIURUIT UN POPOR INTREG, infractorul, NASUL FAMIGLIEI PD-L, TRAIAN BASESCU !!!
Noi, ce-avem de gand ?? Alaturi de parinti si bunicii nostri , in strada trebuie sa fim !
Ce urmeaza ? Va da buldogul Blaga ordin de lupta tuturor sa fim opriti… da, si ? Important E SA NU RENUNTAM, SA IESIM CU TOTII IN STRADA, SA CEREM CA ACEST BASESCU, PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU DEZASTRUL DIN ROMANIA, CAPO DI TUTTI CAPI, SA PLECE !!!

In Resita, Caras-Severin, * absolut intamplator *, niciun mijloc de tansport NU a circulat, multime de pensionari ce se-ndreptau spre Centrul Civic pentru a protesta impotriva actualei guvernari Basescu-Boc neavand nicio posibilitate de deplasare ! Conducerea PRESCOM S.A. , evident cu penajul portocaliu , astfel a inteles sa trateze batranii, obstructionandu-i, umilindu-i, executand ordinele primite de la stapanii feudei carasene, proprietatea privata a baronului Frunzavarde… inutil sa mai amintim ceea ce toata suflarea stie: Whisky-man trateaza feuda caraseana ca fiind privata din fundul curtii!

In judetul Caras-Severin, pensionarii au protestat iesind in strada in numar mare, in fata primariilor din cateva localitati. Mitingurile pensionarilor caraseni, fiind autorizate, nu au fost in niciun fel obstructionate de catre autoritatile locale si nici de catre fortele de ordine.Pensionarii caraseni au cerut demisia guvernului Basescu-Boc si au stabilit ca in cel mult 10 zile sa organizeze un MARS AL DISPERARII!!

Mitocanul Basescu nu doreste decat sa-si salveze camarila portocalie pe spinarea poporulu amarat!

De ce sa plateasca populatia jaful, hotiile la drumul mare facute de PD-L in campaniile electorale si nu numai… Mafia PD-L&Basescu care tartori, infractori au dezechilibrat bugetul de stat…??!!! SA PLATEASCA EI, FAMIGLIA, caci ei traiesc bine, ei de ei, intre e si numai ei !
* Nu libertatea lipseşte, ci lipsesc oamenii liberi. * E timpul să ne câştigăm libertatea! ÎMPREUNĂ!

http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/12/ne-ati-ciuruit-va-ciuruim-cinste-batranilor-nostri-urmam-noi-iesim-in-strada-pana-cand-inlaturam-de-la-putere-mafia-pd-l-si-pe-nasul-famigliei-tr-basescu/

Anonim spunea...

BRAVOOO DE 1000 DE ORI BRAVOO,VOM FI IARASI CE-AM FOST SI MAI MULT DECAT TOTI LA UN LOC !!!!
MARE ATENTIE IN TERITORIU !!!
LA CALAFAT JUD DOLJ S-A INSTAURAT DICTATURA FOSTULUI PRIMAR DE 75 DE ANI IMPREUNA CU GINERII LUI .PRACTIC,DUPA VENIREA LA CONDUCEREA PSD A LUI VICTOR PONTA ,3 TINERI DE LA ACEASTA ORG,FIIND SI CONSILIERI LOCALI AU FOST EXCLUSI DIN PARTID.NUMAI VERTCALITATEA LOR SI DEMNITATEA I-AU SALVAT DIN A CADE PRADA CLANULUI TRAISTARU,CARE ESTE INTR-O TOTALA DIZGRATIE IN MUN CALAFAT.DLE PRESEDINTE ,SINCER DIN SUFLET VA SPUN CA LA CALAFAT, PSD NU ARE ORGANIZATIE,PRACTIC TOTI OAMENII DE VALOARE AU FUGIT DE LANGA ACEST CLAN.FOARTE MULTI OAMENI DE VALOARE SI IN SPECIAL TINERI ASTEAPTA SA INTRE IN PSD CALAFAT,DAR ATATA TIMP CAT ACEASTA ORGANIZATIE VA FI UN SRL PROPRIU AL CLANULUI TRAISTARU ,NU VOR SA VINA .VA DATI SEAMA CA ADRESA OFICIALA A PSD CALAFAT ESTE LA ,,MOARA CALAFATULUI",FIRMA CLANULUI TRAISTARU SI NU CUM AR FI NORMAL LA SEDIUL NOSTRU.CE EXEMPLU MAI CLAR VRETI ?DL DEP CLAUDIU MANDA STIE MAI MULTE...