vineri, 5 octombrie 2007

Un OM

Imi este extrem de greu sa scriu despre disparitia lui Antonie Iorgovan.
Si Antonie Iorgovan se afla printre politicienii pe care mi-i amintesc din copilarie, alaturi de Ion Iliescu sau Petre Roman. Ei fac parte din galeria de oameni pe care ii admiram atunci si ii respect acum, desi nu intelegeam ce inseamna politica, ce roluri aveau atunci si, mai ales, ce roluri importante urmau sa aibe de-a lungul existentei mele.
Daca la Ion Iliescu si Petre Roman a fost mai simplu si am inteles inca din primii ani de scoala "cu ce se ocupa", pe Antonie Iorgovan l-am descoperit cu adevarat abia in timpul facultatii, cand i-am citit si invatat cursurile si tratatele de drept.
Am avut ocazia sa il vad o singura data, in seara referendumului, in sediul din Kiseleff, exact inainte de conferinta de presa sustinuta de presedintele Mircea Geoana, dupa inchiderea urnelor. Nu am putut decat sa il salut, datorita emotiilor. Acum regret ca nu am avut curajul sa ii spun ca poate si datorita dumnealui mi-am ales drumul in viata.
A fost un om extraordinar, de o modestie exemplara si de o valoare profesionala incontestabila. Disparitia lui este o pierdere foarte mare, atit pentru PSD, cat si pentru intelectualitatea din Romania si, as aduga, pentru Europa - asta penttru ca si-a exprimat dorinta sa participe la elaborarea Constitutiei Europene.

P.S.: Cei care vor sa ii aduca un ultim omagiu senatorului PSD Antonie Iorgovan, o pot face la Palatul Parlamentului, intrarea 13 Septembrie, in fiecare zi, incepand cu ora 10.00.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Am fost impresionat că toţi membrii parlamentului au vorbit despre el cu lacrimi în ochi. Cel mai mult m-a impresionat adversarul politic Norica Nicolai care a plecat pentru că nu se mai putea stăpâni.
Dumnezeu să-l ierte.

Anonim spunea...

Blog-ul lui Basescu e mai mult amuzant si se poate scrie si citi mult mai usor, fara cenzura.

SCE spunea...

Domnule anonim, desi nu ati postat la subiect, as vrea sa va lamuresc pentru ca va scapa niste amanunte esentiale in aprecierea dumneavoastra: tehnic, pe www.basescu.ro, nu exista un blog (un jurnal online, care sa utilizeze o platforma de webblog), ci doar o sectiune unde se poate scrie liber, orice trece prin cap utilizatorilor.

Este evident ca se pot citi mai usor propozitii scurte in care se injura cand PSD-ul, cand guvernul, decat texte care fac apel la o minima cultura generala sau politica. Pentru exemplificare:"ajunge cu jocul ieftin si marut facut intro maniera prostitutionala de catre cei 322+tariceanu! corupti si criminali NU avem nevoie de mafia oligarhica!" - http://www.basescu.ro/blog.php . Acesta este si motivul pentru care, noi, sustinatorii PSD si ai social-democratiei ne aflam aici, si nu acolo.