marți, 13 noiembrie 2007

Lansare New Media


Am participat aseara cu bucurie si cu extrem de multa curiozitate la festivitatea de lansare a volumului New Media al doamnei Dorina Gutu.
Unul dintre vorbitori a lansat bloggerilor participanti o provocare, si anume sa ne unim fortele pentru a promova cat mai eficient acest volum, astfel incat sa ajunga in topul best-seller-urilor editurii si al magazinelor unde va fi vandut. Volumul poate fi comandat si online, de pe site-ul editurii Tritonic.

Trecand peste acest joc, recomand, atit celor "din online, cat si celor din offline", din toata inima o carte unica pe piata din Romania. Este o analiza foarte bine documentata si argumentata a mediului politic din spatiul virtual, care cred ca foloseste deopotriva si celor cu experienta vasta in internet si blogg-arit, cat si celor care abia invata primele notiuni despre web 2.0.
Pentru ca Serviciul de Comunicare Electronica al PSD este mentionat si el in volum, cred ca trebuie sa ne "aparam". Glumesc, desigur. Am vrea doar sa facem si noi niste precizari legate de lipsurile pe care doamna Dorina Gutu ni le-a identificat.
E cat se poate de adevarat ca aproape la un an de la debutul strategiei unitare de comunicare online a PSD, inca nu reusim sa centralizam si sa unificam toate eforturile. Asta se intampla pentru ca PSD-ul este un partid mare, cu personalitati puternice, uneori deschise catre inovare, alteori reticente la miscari strategice neobisnuite pentru mediul politic din Romania. Fata de momentul la care s-au centralizat informatiile pentru carte, au aprut in randurile bloggarilor PSD-isti presedinti de organizatii locale ale PSD, dar si, in mod cat se poate surprinzator, Ion Iliescu.
O a doua "acuzatie" pe care am primit-o a fost aceea ca moderam comentariile, politica pe care am abordat-o inca de la inceput. Pe internet se gasesc orice gen de informatii, in orice fel de limbaj, de la cel de specialitate pana la cel de colt de strada sau usa de cort. Am decis ca acest colt de intrnet care ne apartine noua sa fie tinut cat mai departe de trivialitate si prost gust. Nu vom aproba niciodata comentarii cu limbaj suburban, chiar daca acestea s-ar referi la cel mai mare dusman al PSD-ului sau daca ar contine cele mai ample laude. Ca si in celelate ramuri ale comunicarii, unde exista si Libertatea, dar si Idei in Dialog sau Taraf TV, dar si TVR Cultural, si pe internet exista mai multe categorii de centralizare a informatiilor, si, de aceea, vrem sa pastram partea de comunicare electronica a PSD la un nivel cat mai ridicat al bunului simt si al respectului.
Am facut si cateva greseli de-a lungul existentei noastre si, cel mai probabil, vom mai face si de aici inainte, insa incercam sa invatam de la specialistii in comunicare online si offline, precum si de la bloggerii mai "batrani" ca noi.

Revin, in final, la lansarea de aseara si nu pot sa nu mentionez ca m-a surprins mai mult decat placut media de varsta a participantilor, care cred ca nu depasea 30 de ani si ma bucur ca impreuna (sau mai repede separati de ideologii si convingeri) am reusit sa punem bazele blogosferei politice romanesti.
PS: un singur regret avem legat de seara trecuta, si anume ca am ajuns putin mai tarziu, am stat in spatele salii si nu am putut face fotografii. Speram ca de la festivitatile de lansare ale volumelor viitoare ale doamnei Dorina Gutu sa avem si fotografii facute de noi.



Niciun comentariu: