miercuri, 4 noiembrie 2009

Lecturi obligatorii...

Un articol foarte interesant a fost publicat in ziarul Cotidianul de astazi: Topul beneficiarilor: Fripturiştii lui Traian Băsescu
Un alt articol la fel de bine documentat apare in Jurnalul National : Istoria relaţiei Elena Udrea – Traian Băsescu

7 comentarii:

Anonim spunea...

a aparut un nou site de actualitate cu dezvaluiri senzationale...e tareeeeee.......http://crizeleluarvinte.wordpress.com/2009/11/05/activista-pd-l-bianca-jurca-juiseaza-de-dragu-lu-basescu-alin-popoviciu-fraudeaza-din-poanie

Unknown spunea...

Imprimă
E-mail
Susţinătorul liderului PSD Mircea Geoană, Cozmin Guşă, le-a cerut sprijin americanilor pentru a împiedica o fraudare a alegerilor prezidenţiale din România de Traian Băsescu.

Guşă a declarat că s-a întâlnit, la Washington, cu o serie de oficiali americani cărora le-a semnalat acest pericol şi care erau deja informaţi şi în legătură cu demersul ONG-urilor legat de fraudarea alegerilor de Traian Băsescu, prin organizarea paralelă a referendumului. Cozmin Guşă spune că a avut, timp de patru zile, întâlniri oficiale cu directorul pentru afaceri est-europene şi strategice la Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, William Schlickenmayer, congresmanul Gary L. Ackerman, vicepreşedinte al Comisiei de politică externă din Congresul SUA, directorul pentru afaceri europene la Departamentul de Stat, Douglas R. Kramer, şi cu reprezentanţi din Comitetul Helsinki, National Democratic Institute şi International Republican Institute.

"La fel ca şi în 2004, eu am reclamat posibilitatea fraudării, în mod public. De această dată, am preferat, în plus, să-i avertizez pe partenerii strategici ai României, respectiv Statele Unite ale Americii, de probabilitatea unei fraude puse la cale de Traian Băsescu, pentru că o fraudare a alegerilor în 2009 poate avea efecte dramatice. Dacă situaţia economică gravă cu care se va confrunta România în 2010 va fi dublată de o criză politică rezultată în urma unor alegeri fraudate şi, bineînţeles, contestate, asta va fi practic echivalentul unui cocteil Molotov nu doar pentru România, ci şi pentru NATO, respectiv SUA, care sunt prezente cu baze militare în România. Deşi sunt susţinător al lui Mircea Geoană, demersul pe care l-am făcut în SUA este un demers care foloseşte tuturor candidaţilor pentru că alegerile corecte şi transparente îi servesc nu numai lui Mircea Geoană, ci şi lui Crin Antonescu, Corneliu Vadin Tudor sau Sorin Oprescu", a declarat Guşă. El a explicat că demersul său a fost determinat şi de schimbarea bruscă a lui Dan Nica din fruntea Ministerului de Interne după ce acesta a avertizat despre posibilitatea fraudării. Guşă a spus că dacă va începe o criză politică după alegeri, "România se va transforma într-un Afganistan în interiorul NATO", explicând că o contestare a rezultatului scrutinului ar prelungi cu alte câteva luni, în mod grav, provizoratul guvernamental şi politic.

Anonim spunea...

Nu aveţi un banner (pentru blog)? Să fie mai explicit cu cine doresc să voteze cei 98,nuştiucât din Zelist. ;)

Anonim spunea...

Mi-am facut singura.
Multumesc oricum. Sa votati bine!

Anonim spunea...

Pentru a vedea cum stau lucrurile inainte de primul tur, va propun urmatorul sondaj de opinie. Pentru a nu fi un sondaj tendentios il voi propune atat pe bloguri care il sustin pe Traian Basescu, cat si pe bloguri care il sustin pe Crin Antonescu sau Mircea Geoana.
http://patrascudan.wordpress.com/2009/11/16/sondaj-de-opinie/

mihai spunea...

Domnilor pesedisti politicieni careva laudati ca sunteti un partd de stanga a-ti facut o alegere buna prin D-l PONTA dar nui suficient acea echipa aleasa in fruntea PSD-ului trebuie sa se lase de ce a fost in trecut si sa respecte doctrina acestui partid.Vedeti ce se intimpla in tara cu salariile,pensiile,alocatiile pentru copii,locurile de munca, sanatatea, invatamintulsi toate ramurile economiei.Daca nu va treziti acest popor se pierde iar voi nu o sa mai aveti ce guverna NICIODATA

Anonim spunea...

O mare intrebare am si eu, un umil cetatean al acestei tari care dupa ce si-a terminat studiile(actualmente masteranda), am fost data afara caci ocupam un post inferior(pardon, seful suferea ca nu are si el studii postuniversitare...., in prezent neavand nici un venit, iar la Primaria din Jud.Galati, sunt luata peste picior de catre functionarii de la asistenta sociala), apoi spuneti si d-voastra cine greseste, eu nu dar sa nu asteptati din partea mea vreun vot, ca nu cred ca pot sa vi-l mai dau,sa ajungi in propria tara sa fii umilita de catre functionarii publici, e strigator, si pe buna dreptate oamenii sunt reticenti, nesiguri, sau pur si simplu nu merg la vot, pentru noi tinerii nu s-a facut absolut nimic, totul a fost la voia intamplarii,stai in tara si numeri banii in buzunar de la luna la luna, ii imbogatim pe bancheri, acceptam, sa putem supravietui, salarii mizerii si mergem, in pas vioi mai departe, ca mai conteaza generatiile care vor veni..., sa fim sinceri, dar asa in stilul acesta barbar, nu se poate trai.
In concluzie, cand va fi bine si ptr. noi astia mai tineri, ca ne-am cam saturat de umilinte, batjocura, salarii mizere, si viata deperte de a fi decenta, ca vorbe sau spus multe in mass-media, fapte nu prea, sau poate nu ati inteles, pe oameni nu ii intereseaza partidul de la putere atata timp cat nu stiu ce vor, pe oameni ii intereseaza sa aiba o viata mai buna decat cea care au avuto parintii lor, care acum din pacate, isi numara bolile, si pensiile mizere.
Galatiul este un oras atat de corupt, incat oamenilor le este uneori si frica sa mai vorbeasca cu un strain, unde este planul anticriza, domnilor, cand va fi mai bine si pentru noi ce-i care am ramas in tara, de ce ii lasati pe bancheri sa muste din cascavalul FSE, de ce nu sunt informati oamenii in legatura cu fondurile europene corect... si multe intrebari, care cu siguranta, va eschivati sa raspundeti, nu-i asa?
nu ne intereseaza pe noi cetatenii, cati sunt arestati, sau corupti, ne-am cam saturat de aceste persoane care pe oriunde ar trece lasa dara, vrem,faptr concrete care sa ne ajute sa trecem aceasta criza, dorim sa le fie mai bine urmasilor nostri, dar cand oare, cat trebuie sa mai asteptam, 20,30,40, ani sau cine stie mai putin...