luni, 2 iulie 2007

Sponsorizezi si ... castigi!


Ziarul Saptamana Financiara a publicat o ancheta asupra legaturilor care exista intre sponsorizarile facute de anumite firme in campania electorala din 2004 si contractele incheiate de aceste societati cu statul roman sau cu autoritatile locale.


De exemplu:
Contransimex SRL - sponsorizare PD cu 4.430 de lei - contracte primite ulterior in valoare de 15 milioane de euro.

Romair Consulting - a donat 5.200 pentru campania PD. Suma estimativa a contractelor primite: 10 milioane de euro.

Intrarom - a dat PD-ului 80.000 de lei. Societatea a câştigat în urma unei licitaţii un contract de 20 de milioane de euro cu ministerul Justiţiei, condus la acea vreme de Monica Macovei.

Vesta Investment - a donat PD 10.000 de lei - valoarea contractelor derulate cu statul se ridică la aproape 30 de milioane de euro.


Pentru multe alte informatii: Sponsorizarile electorale aduc profituri garantate

Un comentariu:

Anonim spunea...

Va trimit acest mesaj din dorinta de a comunica, ca cetatean, cu Partidul Social Democrat. Cu siguranta, menirea emailulul sau blogurilor sau forumurilor este de a facilita tocmai acest lucru- interactiunea dintre partid si cetatenii activ preocupati de politicile PSD.

As dori sa aflu ce pozitie are PSD-ul fata de proiectul de lege de interzicere a cianurilor in minerit, in Romania. Zilele trecute, la Palatul Parlamentului, deputatii au putut participa la un eveniment organizat de coalitia ‘Romania Fara Cianuri’ si unde partidele si-au exprimat pozitia fata de acest proiect de lege. Partidul National Liberal si-a asumat cel mai activ sprijin pentru propunerea legislativa. PRM si UDMR sustin, la randul lor, acest proiect. De asemenea, si PLD si-a declarat sprijinul pentru interzicerea cianurii in minerit in Romania. Intrebarea mea este de ce PSD, un partid care se defineste ca fiind cel mai important reprezentant al social-democratiei in Romania, nu are o pozitie transparenta fata de acest proiect de lege?

Acest proiect are, in primul rand, implicatii asupra sanatatii publice si protectiei mediului, subiecte atat de aprins discutate azi la nivel european si mondial. In al doilea rand, el ar aduce o gestionare responsabila a resurselor publice, in vederea imbunatatirii nivelului general de trai al populatiei si nu devierea unor fonduri publice pentru combaterea efectelor dezastruoase ale exploatarii cu cianura. Romania si fiecare dintre noi, are inca de platit pretul accidentului de la Baia Mare.

E important de amintit si ca, la acest moment, in Romania nu exista nicio exploatare miniera inca deschisa, care sa foloseasca cianura si a carei activitate sa fie afectata de acest proiect de lege. Implicatiile sociale ale acestei propuneri nu pot fi, deci, decat benefice. Castigul electoral pentru PSD este evident, iar o pozitie transparenta ar reafirma pozitia formulata anterior de conducerea partidului. Conducerea PSD a afirmat ca statul roman si populatia din Rosia Montana si imprejurimi vor ramane cu cianura si impovarati de costurile muncii de reabilitare, iar investitorul cu aurul exploatat intensiv si fara garantii concrete si suficiente (financiare) pentru reabilitarea zonei.

Doresc ca PSD sa devina realmente un partid social-democrat, transparent si responsabil si preocupat de problemele celor pe care ii reprezinta. Astept o pozitie oficiala a PSD fata de proiectul de lege de interzicere a cianurilor in Romania. Nu folositi acest forum doar ca o vitrina de magazin. Aratati-ne ca PSD se implica activ si deschis in politica acestei tari si ne reprezinta in primul rand pe noi!