miercuri, 4 iulie 2007

Traian Basescu refuza sa promulge legea pensiilor




Folosind metoda care il caracterizeaza si pe care o cunoaste cel mai bine, si anume populismul desantat, pentru a castiga capital electoral dintr-o initiativa legislativa extraordinara, careia PD (prin votul de la Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor) si PLD i s-au opus de la inceput, Traian Basescu vrea sa blocheze promulgarea legii pensiilor, chiar daca Ministrul Vosganian si Primul Ministru Tariceanu au explicat clar, cu documente, de unde va fi finantata aceasta crestere.
O declaratie plina de cinism, facuta astazi, arata dezinteresul lui Traian Basescu fata de populatie "Îngrijorarea mea este să nu ne aflăm cumva în faţa unei tentative de a înşela nişte amărâţi, pensionarii cu pensii mici".

"Nu fac nimic altceva decât să presez lucrurile ca legea, dacă rămâne aşa, să fie aplicabilă" - de ce anume era nevoie sa faca presedintele aceasta declaratie, daca nu doar din dorinta de a castiga si el ceva din "afacerea" asta? Ii este teama oare presedintelui ca o masura necesara, impusa de PSD, ii va stirbi imaginea de "salvator al Romaniei"?

"Nu vreau ca legea să fie aruncată în vraful de acte electorale care nu au fost aplicate din lipse financiare" - Presedintele a recunoscut cumva ca in sistemul juridic din Romania, patronat pentru o perioada destul de lunga de Monica Macovei, exista legi care nu se aplica sau care nu se respecta?

"Voi solicita Guvernului o prezentare a sursei financiare cel puţin pe termen mediu, pentru a şti că legea pe care o promulg nu va duce la prăbuşirea sistemului de pensii în 2009" - de ce nu face aceleasi cereri cand vine vorba de organizarea unui referendum pentru votul uninominal, vot pentru care oricum erau introduse cateva proiecte de lege in Parlament? Sau atunci cand, in urma cu o zi, Traian Basescu semna doua decrete de cresteri salariale in domenii unde 53% dintre salariati nu au salarii mai mici de 3,6 milioane lei vechi, iar 20% nu au salarii mai mici chiar de 2 milioane de lei vechi, asa cum se intampla in cazul pensionarilor (53% dintre pensionari au pensii mai mici de 3,6 milioane lei vechi, iar 20% au pensii mai mici chiar de 2 milioane de lei vechi)?

Aceste cresteri se vor manifesta astfel:

O.G.27/2007
Având în vedere adresa Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei nr. 39/GB/2007 prin care se comunică faptul că în anul 2007, creşterile salariale în sectorul bugetar se vor acorda în trei etape, prin prezenta ordonanţă a Guvernului s-a propus majorarea coeficienţilor de multiplicare corespunzători funcţiilor de controlor financiar valabili în luna decembrie 2006, cu 5% pentru perioada ianuarie-martie 2007, cu 2% pentru perioada aprilie-septembrie 2007, faţă de nivelul din luna martie 2007 şi 11% în perioada octombrie-decembrie 2007, faţă de nivelul din luna septembrie 2007.
3. Alte informaţii
Prezenta ordonanţă a Guvernului cuprinde anexe separate cuprinzând nivelul coeficienţilor de multiplicare majoraţi pentru cele trei etape menţionate mai sus şi valoarea de referinţă sectorială în cuantum de 282 lei în baza cărora se vor stabili indemnizaţiile de încadrare lunare ale controlorilor financiari în anul 2007.
Secţiunea a 3-a

O.G. 11/2007
Valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 de 221,307 lei se va mentine in lunile ianuarie-martie 2007. Pentru perioada aprilie-septembrie 2007 valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 va fi de 225,733 lei iar pentru perioada octombrie-decembrie 2007 aceasta valoare va fi de 230,247 lei pentru funcţia didactică de profesor universitar şi de 259,593 lei pentru celelalte funcţii didactice şi didactice auxiliare. Aceste modificări asigură o majorare a salariilor de bază pentru anul 2007 de 23% faţă de anul 2006.

Oare aceste cresteri nu dau peste cap bugetul? Oare aici nu era nevoie de aceeasi atitudine? De ce doar pensionarii i-au suscitat atentia domnului Basescu? Poate pentru ca este vorba de cateva milioane de oameni ale caror voturi ar putea fi pierdute de presedintele tuturor romanilor? Presedintele care subit si-a adus aminte de Constitutie? Aceeasi Constituie despre care spunea "ca modificarea Constitutiei ... e o lucrare pe care trebuie sa o incepem" si pe care a incalcat-o in nenumarate randuri?

Intreb, retoric, ce proiecte a facut pentru Romania, Taian Basescu?

3 comentarii:

SoulThief spunea...

Basescu ramane acelasi animal politic. Pacat ca, animalul tot animal, nu isi sterge balele de la gura, si stropeste in toate partile. Ultima tinta fiind legea pensiilor. Vorba aceea englezeasca...if you can`t beat them, join them...a fost reformulata de Basescu in...if you can`t beat them, make everybody else think you can. Astept momentul de trezire a celor 5 milioane care au votat nu la referendum. O sa fie nasol.

SoulThief spunea...

Basescu, animal politic cum il stim cu totii, s-a simtit si el putin ofensat de o initiativa buna a PSD. Ofensat in sensul ca, deodata, devine greu sa dovedesti ca absolut tot ce nu vine de la tine e rau. Asa ca, Base, in dulcele stil clasic...s-a gandit el sa actioneze astfel: trecand de la "in you can`t beat them, join them" la "if you can`t beat them, make everyone think you can". Sunt curios cat o sa-i tina castelul asta de carti de joc. Si cand o sa se trezeasca o data cei 5 milioane care au votat NU. O sa fie nasol. Angry mob style.

Anonim spunea...

Veti vota pentru Traian Basescu la viitoarele alegeri prezidentiale?: http://www.geocities.com/sondajeopinie