joi, 14 februarie 2008

Despre autogoluri

Tragicomedia politicii dambovitene continua cu un nou act in eterna lupta a lui Basescu impotriva (cui altcuiva, ca altii nu mai ramasera)...lui Basescu. Maretul Zeus pare a fi omis implicatiile reale ale rebranduirii PD in "PD minus Liberal", iar daca este sa ne luam dupa declaratiile confuze, contradictorii si lipsite de orice logica ale ecourilor olimpiene ce salasluiesc prin Modrogan (Boc si Blaga, desigur), trezirea se amana!

Razbunarea lui Roman, foarte inspirata cum noteaza si Catalin Ivan, a luat pe nepregatite liderii pd-isti si are potentialul de a micsora substantial voturile PD - liberal-iste. De parca turma alegatorilor prezidentiali n-ar fi fost suficient dezorientata de virajele demne de formula 1 ale PD de la social-democratie la un iluzoriu curent popular si apoi spre liberalismul lui Stolojan. Care Stolojan e probabil cel mai bun exponent al ideologiei PDL-iste: premier al lui Iliescu, devenit presedinte al liberalilor si mandru reprezentant al Pietii Universitatii (fara suprimarea careia el n-ar mai fi ajuns in Palatul Victoria), imbolnavit subit in plina campanie electorala insa la fel de repede insanatosit pentru a rupe PNL-ul si in fine lider al unei tentative de partid Liberal-democrat care n-a supravietuit nici macar primului an. In opinia mea un asemenea comportament vertical, transparent si animat doar de nevoile cetatenilor merita recompensat de electorii romani.

In esenta, "retrocedarea" numelui "Partidul Democrat" lui Petre Roman este o reparatie istorica. Doar nu mai exista cineva care sa considere ca PD odata ajuns in grija lui Basescu a mai avut ceva de-a face cu vreo ideologie sau cu altceva decat "interesul bunului plac". Bineinteles ca Elena Udrea, de exemplu, nu mai doreste un Partid Democrat, insa autoritatea domniei sale asupra mostenirii PD-iste e usor umbrita de originile ei PNL-iste si de oarecare traseisme. In orice caz, nu pot sa nu ma amuz de revolta PD-L-ista impotriva unui tertip abuzat de ei de atatea ori in ultimii ani: debusolarea electoratului patidelor concurente prin dedublarea lor sau crearea de tot felul de auto-proclamate grupuri moraliste in cadrul lor. Ii urez noului Partid Democrat succes si o cale de stanga autentica, atat de necesara in Romania in care traim. Cat despre liderii PDL-isti, care aproape ca par sinceri in convingerea lor ca un nume de partid poate fi protejat in cine stie ce mod miraculos, ii invit sa mai rasfoiasca volumele lor de manipulare stalinista, se pare ca nu le-au invatat temeinic.

Si daca tot veni vorba de sediul PD din aleea Modrogan, este bine sa stiti ca acesta e racordat ilegal la reteaua electrica. Asta sa fie teapa din Victoriei pe care se lauda Basescu in 2004 ca o va da daca va castiga alegerile? Sper doar ca nu mai exista romani care sa-l mai considere vreun exemplu de moralitate, pentru ca altfel falimentul Electrica SA s-ar apropia cu pasi repezi.


Revenind la Basescu, epopeea rasturnarii guvernului (ministru cu ministru) continua. Dupa ce a inventat o noua putere prezidentiala - refuzul revocarii unui ministru - , asa cum a avertizat Anca Alexandrescu, ma intreb daca nu cumva vom afla ca nu-i poate primi nici demisia lui Melescanu, pe considerente morale, desigur. Pacat ca Tariceanu n-a urmat sfatul gratuit oferit de Ioţio Mping, atunci sa-l fi vazut pe Carmaci pe unde mai scotea camasa. In cazul in care deja ati ajuns sa credeti ca nu mai este nimeni sanatos in tara asta va recomand sa cititi ce scrie cel mai longeviv ministru al apararii postdecembrist despre criza MApN.

Intre timp toata lumea vorbeste despre petarda presupusei demisii a lui Basescu. Char mai crede cineva in asemenea nazbatii? Cu toate dosarele si procesele inca aburinde care-l asteapta odata iesit de pe poarta Cotrocenilor?

*Imaginea este preluata de pe siteul latrecut (beta) , pe care il recomand tuturor celor care au copilarit in Epoca de Aur

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dar bine mai copii, sa preluati de la mine sintagma "PD minus Liberali" si nici macar ma intrebati daca ridic ceva pretentii? :))

Glumesc...fain articolul, si vroiam sa va anunt ca aveti o tema de gandire de la mine: http://politicsinepoliticos.wordpress.com/2008/02/14/socialism-sau-capitalism-ce-vrem-sa-fim-cum-ne-vad-altii-ce-suntem-noi-cu-adevarat/