marți, 22 ianuarie 2008

Oare nu ar fi mai simplu...


De cativa ani deja (ce ma sperie formularea asta), ne-am impartit in doua tabere: cu sau impotriva lui Traian "Zeus" Basescu.
In ultimele zile insa, "Zeus" a ajuns sa se confunde cu insasi legea. Astfel ca daca cineva cere sa se respecte prevederile legale, care, intamplator nu sunt pe gustul Presedintelui, automat este impotriva infaptuirii justitiei - discrietionare.
Daca americanii il au pe Stallone - " I am the law" in Judge Dredd, noi il avem pe Basescu - "Eu fac legea" in Romania 2008.
Pentru ca institutiile statului oricum nu mai au nicio valoare in aceste zile si pentru ca nu se pot pune in calea dorintei de marire a Stapanului din Olimp, nu ar mai usor ca toti cei care cad in dizgratie sa fie executati pe stadioane, asa cum propunea un alt lider de partid candva?
Rhett Butler ar putea pune stadionul Ghencea la dispozitie, in cursul saptamanii, cand nu se joaca etape, pentru cate-o "judecata scurta" si, cum ne-a dovedit in nenumarate randuri, ar putea sa se ocupe si de slujba de dupa. Rapiditate, eficienta si costuri cat mai reduse. De ce sa se mai chinuie oamenii cu dosare, probe, martori si alte regii pe care nu prea le mai crede nimeni, cand exista solutii atat de simple?
Oricum, circula un banc rautacios care spunea ca Romania va scapa de apocalipsa pentru ca e cu 100 de ani in urma tarilor civilizate. De ce nu ne-am intoarce la metode mai putin evoluate si mult mai eficiente?!
Ce vremuri traim...

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://www.danandronic.ro/?p=250