miercuri, 16 mai 2007

Nimic despre politica....sau cel putin incerc

In aceasta seara am descoperit cu mirare, desi nu ar mai trebui sa ma mire nimic, ca de luni pana vineri, de la ora 00:00, in grila de programe a postului B1 TV (cel care ii canta ieri imnul suspendatului), exista o noua emisiune "Interzis by laura andresan"...deci, in galeria postului, alaturi de monica columbeanu, a mai aparut o vedeta.

Vazand toate acestea, incerc sa imi dau seama de ce am mai facut o scoala, de ce mai citesc din cand in cand cate o carte...de ce fac tot ce fac, in general.

Inteleg rolul emisiunilor "usurele", inteleg ca nu putem urmari doar stiri/talk-showuri politice/emisiuni de cultura, insa nu credeam vreodata ca o fosta "ziarista" dupa cum sustine ea, care s-a facut cunoscuta la postul OTV, acuzandu-l pe Liviu Negoita, actualul primar al Sectorului 3, de hartuire si agresiuni sexuale, va ajunge sa aibe o emisiune la un post tv cu acoperire nationala. (desi, dupa ce am vazut tineri mancand diferite "substante" intr-un concurs tv, nu ar trebui sa ma mai surprinda nimic).

Si acum, sa revin la ce ne doare pe toti...Cum naiba sa mai aiba oamenii incredere in politicieni, in intelectuali, chiar si in ziaristi, atunci cand personaje ca cel mentionat mai sus, trec prin diferite "meserii", in doar 3-4 ani: jurnalista, actrita, cantareata, vedeta tv, transformandu-se in lider de opinie si in purtator de mesaj.

Si a doua intrebare...cum sa explici publicului consumator de astfel de emisiuni, ca un presedinte de tara, oricine ar fi el, nu trebuie sa fie un "tip" vulgar, mancator de seminte, blonda sau cu sanii mari, ci un om cu o anumita cultura, o anumita tinuta morala si care, in primul rand, trebuie sa respecte legile, asa cum sunt ele, bune sau proaste.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Deci pana la urma a fost si ceva despre politica...

Dar un presedinte de tara nu trebuie sa fie intr-un anumit fel. "Trebuie", in jocul democratic, doar sa fie ales de o majoritate a cetatenilor.

SCE spunea...

Am incercat sa fie fara politica, dar nu m-a rabdat inima.;)

Da, un presedinte trebuie sa fie ales de majoritatea cetatenilor, dar trebuie, dupa ce este ales, sa reprezinte toti cetatenii unei tari, chiar si pe cei fara drept de vot.

Un presedinte de tara trebuie sa fie intr-un anumit fel. El trebuie sa fie unul dintre cei mai "buni" oameni din acea tara, nu ma refer aici doar la Romania.
De mici stim, de la gradinita sau din clasele primare, ca seful de grupa sau de clasa se alege copilul cu cele mai mari note/cel mai "exemplar" comportament, si nu Gigel din ultima banca, cel asezat acolo tocmai pentru ca nu e un bun exemplu pentru clasa.

Dan Nita spunea...

Convingeti-ma pe mine si pe vizitatorii www.europeana.ro sa votam "da" sau "nu" la adresa:

http://dannitablog.blogspot.com/2007/05/convingeti-ma-pe-mine-si-pe-vizitatorii.html

Nota.
www.europeana.ro este principalul site independent romanesc cu informatii si stiri privind Uniunea Europeana si Romania. Lansat in 2001, in prezent are peste 3.000 de abonati si o medie de 2.000 de vizitatori pe zi.